Crystalline

crystalline, crystals definition, questions and answers

Crystalline and crystals

1. What is crystal?

Answer:  A crystal is any solid substance that has definite melting point.

2. What is a crystalline compound?

Answer:  A crystalline compound is a compound that has a definite shape peculiar to that compound

3. A substance of the same crystalline shape is referred to as what

Answer: They are referred to as ismorphous

4. The arrangement of molecules in crystal is called what

Answer: It is called crystalline lattice

5. The crystal lattices is measured using what

Answer:  They are measured using X-ray

6. The melting point of crystallines substance are usually high, why?

Answer: They are usually high because, a lot of heat is need to break the strong force (electrostatic force) biding the ions together

7. Crystals with atoms in their lattices is called Atomic crystals while the one with molecules in their lattice is called what?

Answer: It is called molecular crystals

8. A substance that has no definite shape is called what?

Answer: It is called amorphous substance or non-crystal substance

9. The two example of amorphous substance are what?

Answer:  Glass and plastic

10. Crystalline substance are usually soluble while amorphous substances are what?

Answer: Insoluble

11. Crystalline substances are either hydrated or anhydrous while all amorphous substances are what?

Answer: Anhydrous

LINKS

Physics practical on electricity , Questions and answers on elasticity, magnet and magnetism questions and answers

Fundamental of physics questions and answers, specific heat capacity questions and answers

Questions and answers on momentum and gravity, Current electricity questions and answers

General physics questions and answers, Thermal expansions questions and answers

Physics questions and answers on waves, Physics questions and answers on motion, Physics formulas

Questions on Heisenberg uncertainty principle , Simple machine questions and answers

Mirror formula in physics AC to DC converter Wave equation Vector and scalar quantity

Please show love by leaving comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

show buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: